niedziela, 21 lutego 2016

Małe bezy.



bezy

Szybka słodka przekąska, której ciężko się oprzeć :) (przynajmniej ja mam taki problem ;) ).

Składniki:


  • 4-5 białek
  • Szczypta soli
  • 250 g cukru

  Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywna piane. 


Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. 


Ubijamy tak długo aż nie będzie już słychać cukru ;) (cukier się rozpuści z białkami). 


Szprycą nakładam małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w 140 ° z termoobiegiem przez ok. 1 godzinę.


 

małe bezy



50 komentarzy:

  1. chyba w końcu będę musiała zrobić te bezy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie robi się je łatwo dłużej się piecze ;)

      Usuń
  2. Nigdy w życiu nawet nie jadłam bezy, a co dopiero zrobić taką... :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) beza w trochę innej formie i z bitą śmietaną to mój ulubiony deser :)

      Usuń
  3. Bezy są świetne :) szybko się je robi, potrzeba mało produktów i są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. przypomniałaś mi jak niegdyś zrobiłam bezy, zostawiłam je w kuchni, po jakimś czasie wróciłam a bez już nie było ;D mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ..ja bardzo je lubię i u mnie też tak znikają :)

      Usuń
  5. Oj napiekłam się takich miniatur dla moich chłopaków! Są na prawdę pyszne! Ja często barwiłam je aby synowie mieli większą radochę ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) jak moje dzieciaki jedzą bezy to ja potem resztki po całym domu zbieram ;)(Za to radości mają dużo :))

      Usuń
  6. piękne malutkie zgrabniutkie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja mama przepada za bezami, ja tak średnio :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Są przeurocze :) Ja bezy lubię tylko w torcie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmmmm uwielbiam bezy !
    Pysznie wyglądają :D
    Co powiesz na obs za obs ?- zacznij a ja się zrewanżuję
    Zapraszam również na konkurs na moim blogu w którym można wygrać różne perełki !


    magicworldprincesscarmen.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie przepadam bo jak bylam w pl i probowalam to za slodkie dla mnie ;<

    OdpowiedzUsuń
  11. Hmm czym bym mogła nałożyć takie porcyjki małe? Bo nie mam szprycy...a z chęcią wypróbowałabym jutro.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Łyżeczką :) ja tak nakładałam zanim kupiłam szprycę :)

      Usuń
    2. Spróbuję jutro! dzięki :) chociaż pewnie nie wyjdzie tak ładnie jak u Ciebie...

      Usuń
  12. Uwielbia. Dzieki że przypomniałaś mi o bezach, słodkie a nie mają aż tyle kalorii (chyba?)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak zjadam kolejną ..to nawet mi przez myśl nie przechodzi, że mają za dużo kalorii ;)

      Usuń
  13. uwielbiam bezy, a jeszcze nigy ich nie robiłam :D zjadłabym tort bezowy!

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm , ale kusisz na słodkości ;D
    madameeangela.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. fajne:) już je widzę jako dodatek do alkoholem nasączonego biszkoptu i pysznej masy)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają smakowicie, w weekend skuszę sie na ich zrobienie!
    http://clauddfashion.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Ale słodkie <3
    I przepis banalnie prosty, aż wypróbuje :)
    http://tuniemanicciekawego.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  18. Super pościak! :) :*
    Pozdrawiam ciepło i zapraszam na:
    www.vvbre.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  19. Ja też nie potrafię oprzeć się bezom ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. uwielbiam bezy. ostatnio robiłam po tłustym czwartku -mniami :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Uwielbiam bezy, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam :/

    OdpowiedzUsuń
  22. nigdy nie robiłam sama :) wydawało mi się zawsze, że to takie trudne, ale chybaaa się mylę, co? ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. mmm, ale pysznie wyglądają :)
    Co powiesz na wspólną obserwację, zacznij jeśli jestes na tak :*
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ,
    liikeeme.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń