piątek, 2 października 2015

Rogaliki serowe z marmoladą.



 Dziś udało mi sie znaleźć chwile na serowe rogaliki. Oto przepis :)


 
Składniki:
200 gr białego sera
200 gr masła zimnego
200 gr mąki
Szczypta soli
Marmolada
Ewentualnie cukier puder do posypania.

Na stolnice przesiewamy mąkę i dodajemy masło, ser oraz szczyptę soli. 


Z tych składników zagniatamy ciasto. 



Rozwałkowujemy je dość cienko (~ 0,4 cm) i kroimy na kwadraty ~6X6.


 Na każdy nakładamy porcje marmolady i zwijamy układając rogaliki. 


Na blachę układamy papier do pieczenia i na nim rogaliki. 



Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 min. (pieczemy aż się zrumienią).




12 komentarzy:

  1. Ale mi smaka narobiłaś,jutro też je zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  2. :) szybki przepis, polecam... u mnie szybciej znikały niż je robiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis całkiem łatwy :) Spróbuję zrobić takie same :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie takie przepisy na ciasto, w których wszystkie składniki wrzucasz i łączysz. Jak czasu jest mniej to tylko takie robię ;) Zawsze można ciasto wrzucić do lodówki a rozwałkować i zrobić rogaliki jak znowu będzie chwilka czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mojego męża bratowa właśnie robi takie rogale. Są przepyszne. Nie raz i nie dwa ja próbowałam zrobić, ale moje tak nie smakują jak jej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też często uzyskuje inny smak pomimo tego, że niby przepis ten sam :) ale inny nie znaczy, że gorszy :P

      Usuń
  6. Takie serowe wypieki z pysznym nadzieniem należą do moich ulubionych. :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają wyśmienicie. Apetytu sobie narobiłam ;)

    OdpowiedzUsuń